Μην τα τρίβετε... τυλίξτε τα!

Μην τα τρίβετε... τυλίξτε τα!

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, δυστυχώς.... Μαζί με το μαύρισμα και τις υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις οι περισσότερες από εμάς επέστρεψαν με τα μαλλιά, λίγο αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα από τα καθημερινά μπάνια και την έκθεση στον ήλιο. Συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι η επίσκεψη στο κομμωτήριο για «μερεμέτια»... βάψιμο, ρίζα, καθάρισμα στις άκρες που έχουν γίνει άχυρο, κ.λ.π.

Όμως επειδή θα ξαναμπούμε στους καθημερινούς ρυθμούς μας που στις περισσότερες από εμάς επιβάλει ένα πιο περιποιημένο look στα μαλλιά (πάει το «ατημέλητο», «μοιραίο» καλοκαιρινό styling, “λούστηκα και βγήκα έξω”), οι παρακάτω συμβουλές για το πώς να προστατεύετε καθημερινά τα μαλλιά σας, θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες.

Tip 1: Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά μας χρειάζονται γενικά προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι από τον ήλιο, αλλά ακόμα και από τον αέρα και τη βροχή, τη σκόνη, τη ρύπανση κ.α. Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί η έκθεση σε υπερβολικό ήλιο, θερμότητα, βροχή, σκόνη, ρύπανση κλπ. επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των μαλλιών μας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά ή πολύ λιπαρά και το τριχωτό αντίστοιχα να αφυδατώνεται, ή να παράγει περισσότερο σμήγμα. Επίσης όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ευαισθησία και σε λοιμώξεις του τριχωτού. Καλύψτε τα μαλλιά σας με μια ομπρέλα ή ένα καπέλο.

Tip 2: Προσοχή στα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα

Τα υγρά μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε εύκολα. Τόσο το σώμα, όσο και η ρίζα της τρίχας, όταν είναι υγρά, είναι πιο επιρρεπή σε μηχανικές βλάβες. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν λούζετε τα μαλλιά σας πρέπει να το κάνετε με απαλές κινήσεις και όχι βίαιες, γιατί από εκεί ξεκινάει ή «καταστροφή». Επίσης δεν πρέπει να τα βουρτσίζετε αμέσως μετά το λούσιμο όσο είναι νωπά, γιατί είναι πιο εύκολο να σπάσει η τρίχα.

Tip 3: Μην παραλείπετε το conditioner

Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα moisturizing conditioner μετά από κάθε λούσιμο, ώστε να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το conditioner σωστά. Τα conditioner είναι σχεδιασμένα - εκτός από το να ξεμπερδεύουν τα μαλλιά - να τα ενυδατώνουν, κλειδώνοντας την υγρασία μέσα στο σώμα της τρίχας. Δεν προορίζονται για το τριχωτό της κεφαλής. Απλώστε τη μαλακτική κρέμα στα μαλλιά σας, περίπου 5 εκατοστά από τη ρίζα. Και αυτό γιατί αν βάλετε την μαλακτική ξεκινώντας κατευθείαν από το τριχωτό, αυτό θα δημιουργήσει στο κεφάλι σας έντονη λιπαρότητα.

Tip 4: Shampoo + Conditioner

Καλό είναι όταν επιλέγετε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, να είναι από την ίδια σειρά και αυτό γιατί, περιέχουν τα ίδια συστατικά ή συστατικά που το ένα συμπληρώνει τη δράση του άλλου, ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη φροντίδα. Και βέβαια τα προϊόντα που επιλέγετε είτε είναι shampoo, conditioner ή μάσκα μαλλιών θα πρέπει να ταιριάζουν στον δικό σας τύπο μαλλιών ή να είναι σχεδιασμένα για να καταπολεμούν το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας.

Tip 5: Σωστό στέγνωμα

Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά, δεν θα πρέπει να τα τρίβετε ποτέ με την πετσέτα, αλλά να τα στεγνώνετε απαλά και ταμποναριστά!!! Βέβαια το τρίψιμο με την πετσέτα βοηθάει να στεγνώσουν γρηγορότερα, αλλά με αυτόν τον τρόπο διπλασιάζεται ο αριθμός των μαλλιών που σπάνε και πέφτουν. Ευτυχώς όμως πλέον υπάρχει τρόπος να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, εύκολα, γρήγορα, χωρίς φθορές και σπάσιμο της τρίχας.

Το GLOV Hair Wrap είναι η πιο χρήσιμη πετσέτα μαλλιών για μετά το λούσιμο! Οι super απορροφητικές μικροΐνες GLOV μειώνουν στο ελάχιστο το χρόνο που χρειάζονται τα μαλλιά σας να στεγνώσουν, προστατεύοντας παράλληλα τη δομή της τρίχας!

Οι καινοτόμες μικροΐνες του GLOV Hair Wrap έχουν σχεδιαστεί να στεγνώνουν τα μαλλιά πιο απαλά και στο μισό χρόνο από τις συμβατικές πετσέτες. Το GLOV Hair Wrap μειώνει το φριζάρισμα των μαλλιών και προστατεύει την τρίχα από το σπάσιμο. Ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, ακόμα και για τα πιο αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας με το GLOV Hair Wrap και αυτό θα στεγνώσει τα μαλλιά σας απαλά και προπάντων γρήγορα.

Tip 6: Βουρτσίστε...

Το βούρτσισμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τη στιλπνότητα των μαλλιών σας. Και αυτό γιατί απλώνει τα φυσικά έλαια σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα, χρησιμοποιήστε μια detangled βούρτσα και ποτέ μην τα βουρτσίζεται βίαια, γιατί θα διαπιστώσετε ότι με αυτόν τον τρόπο σπάτε τα μαλλιά σας.

Tip 7: Υγιεινή διατροφή

Το γνωρίζατε ότι η καλή υγεία αντανακλάτε και στα μαλλιά σας; Όσο πιο υγιείς είστε, τόσο καλύτερα φαίνονται τα μαλλιά σας. Γι’ αυτό η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να έχετε υγιή μαλλιά. Ορισμένες θρεπτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες, ο σίδηρος και οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών σας. Ακόμα και αν δεν προσλαμβάνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά από την τροφή, υπάρχουν κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να αναπληρώσουν την οποιαδήποτε ανεπάρκεια. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει όχι μόνο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά!
Επιστροφή στο ιστολόγιο