3+1 Beauty Hacks φροντίδας της επιδερμίδας σας

Το υπέροχο δέρμα δεν είναι απλά θέμα DNA - οι καθημερινές σας συνήθειες, στην πραγματικότητα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη. Αλλά ανάλογα με τις κριτικές των προϊόντων που διαβάζετε ή τους γιατρούς που συμβουλεύεστε, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πληροφοριών για το πώς να ενυδατώνετε σωστά το δέρμα σας ή το πώς να προστατεύετε το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου. Όμως, η φροντίδα της επιδερμίδας σας είναι προσωπική υπόθεση, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Υπάρχουν όμως 3 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  

Ο καθαρισμός του προσώπου σας είναι το πιο βασικό και ουσιαστικό βήμα μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με περιβαλλοντικούς ρύπους, σκόνη και άλλους παράγοντες που πρέπει να απομακρύνονται κάθε μέρα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα, το πρωί και τη νύχτα, για να αποφύγετε τους φραγμένους πόρους, τη θαμπή επιδερμίδα και την ακμή.

Το σωστό καθαριστικό για το δέρμα σας, το καθαρίζει χωρίς να διαταράσσει το φυσικό υδρολιπιδικό στρώμα της επιδερμίδας σας. Χρησιμοποιείστε απολεπιστικά προϊόντα μία φορά την εβδομάδα για να μην ξηραίνεται η επιδερμίδα σας.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό με τάση για ακμή, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό που δεν προκαλεί ξηρότητα αλλά εξισορροπεί την φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας σας. Αν έχετε ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε ένα καθαριστικό που ενυδατώνει το δέρμα και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Για την ώριμη επιδερμίδα ένα καθαριστικό που καθαρίζει σε βάθος και παράλληλα θρέφει την επιδερμίδα είναι ιδανικό.

Αν πάλι η επιλογή προϊόντων καθαρισμού σας φαίνεται πολύ δύσκολη με όλα αυτά τα μπουκαλάκια και τις διαφορετικές υφές...σας έχουμε την πιο γρήγορη, οικονομική και υγιεινή λύση... το αγαπημένο σας GLOV - καθαρισμός προσώπου μόνο με νερό... Απλά βρέξτε με νερό και χρησιμοποιήστε το! Αφαιρέστε το μακιγιάζ, καθαρίστε εύκολα το πρόσωπό σας και απολαύστε βελούδινη, καθαρή επιδερμίδα μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό! Καθαρίστε το με μια απλή μπάρα σαπουνιού, ξεπλύνετε το και είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση.

Το GLOV είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά υπάρχει και η εξειδικευμένη σειρά GLOV Experts. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και ευαίσθητο επιλέξτε το GLOV Dry Skin που είναι εκπληκτικά απαλό, δεν ερεθίζει την επιδερμίδα, ανακουφίζει το ταλαιπωρημένο, ξηρό δέρμα και δεν αφήνει ερεθισμούς και κοκκινίλες μετά τη χρήση του. Αν πάλι το δέρμα σας είναι λιπαρό με τάση για ακμή υπάρχει το GLOV Oily Skin που καθαρίζει βαθιά τους πόρους ενώ παράλληλα κάνει ένα ελαφρύ peeling, βοηθώντας με  φυσικό τρόπο τη μείωση της παραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας έτσι τη λιπαρότητα και καθαρίζοντας τους πόρους, χωρίς όμως να "στεγνώνει" το δέρμα.

Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε  το αγαπημένο σας γαλάκτωμα ή νερό καθαρισμού, το GLOV σας το κάνει ακόμα πιο εύκολο και αποτελεσματικό με τα νέα GLOV Moon Pads. Κάντε ταυτόχρονα ντεμακιγιάζ, καθαρισμό προσώπου και ήπια απολέπιση με τους 5 επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους καθαρισμού GLOV και την αγαπημένη σας λοσιόν ντεμακιγιάζ. Μετά απλά τα πλένετε με σαπούνι (ή τα βάζετε στο πλυντήριο), τα αφήνετε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα να τα ξαναχρησιμοποιήσετε! Γλιτώνετε περισσότερα από 150 cotton pads κάθε μήνα!

Αν αγαπάτε τα ταξίδια και δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας GLOV, διαλέξτε το GLOV Travel Set που σας ταιριάζει.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η πιο βασική λειτουργία της ενυδατικής κρέμας είναι να ενυδατώνει και να κάνει το δέρμα απαλό, αποτρέποντας την απώλεια νερού από τις εξωτερικές στιβάδες του. Επίσης ενισχύει τα φυσικό προστατευτικό υδρολιπιδικό στρώμα της επιδερμίδας και τα διάφορα δομικά στοιχεία της όπως τα ceramides. Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα μας χάνει σταδιακά την ικανότητα να διατηρεί την υγρασία της  και απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως ο καθαρισμός του προσώπου, αφαιρούν  τα φυσικά ενυδατικά στοιχεία της επιδερμίδας μας, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση μιας ενυδατικής κρέμας, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας.

Πως να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Η υφή της ενυδατικής σας κρέμας εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας:

  • Αν έχετε λιπαρό δέρμα, καλό είναι να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα σε μορφή τζελ, που έχει σαν βάση το νερό, ώστε να μην βαραίνει την επιδερμίδα σας και να απορροφάται εύκολα.
  • Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή μικτό μια ενυδατική λοσιόν είναι ιδανική για εσάς.
  • Για τις ξηρές επιδερμίδες μια ενυδατική σε μορφή κρέμας περιέχει περισσότερα ενυδατικά και λιπαρά στοιχεία, τα οποία έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας.
  • Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και ερεθίζετε εύκολα, μια ενυδατική σε μορφή balm είναι ότι χρειάζεται η επιδερμίδα σας για βαθιά ενυδάτωση.

ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι μάσκες προσώπου εφαρμόζονται εύκολα και προσφέρουν σπουδαία οφέλη στην επιδερμίδα σας. Η σωστή επιλογή μιας μάσκας προσώπου μπορεί να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας, να απομακρύνει τη λιπαρότητα, να συμβάλλει στην αντιγήρανση, να εξαφανίσει σπυράκια και διευρυμένους πόρους. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτοξινώσει σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου σας και να μειώσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές αναζωογονώντας έτσι την επιδερμίδα.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Ανεξάρτητα από οτιδήποτε και αν χρησιμοποιείτε για το δέρμα σας το πιο σημαντικό απ’ όλα το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε είναι η αντηλιακή κρέμα προσώπου. Η καθημερινή και ανελλιπής χρήση αντηλιακού βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας ρυτίδων, διευρυμένων  πόρων και διαφόρων άλλων προβλημάτων της επιδερμίδας, τα οποία μάλιστα επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού προστατεύει από διάφορους καρκίνους του δέρματος που οφείλονται στην παρατεταμένη και απευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι ειδικοί συστήνουν η αντηλιακή κρέμα προσώπου να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30.

Όσον αφορά τη σύσταση των αντηλιακών, αναφορικά με τα φίλτρα που περιέχουν (φυσικά ή χημικά), όλα τα αντηλιακά κάνουν καλό και προστατεύουν την επιδερμίδα, απλά εκείνα που περιέχουν και φυσικά και χημικά φίλτρα, παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB και συνήθως δεν αφήνουν κατάλοιπα στην επιδερμίδα, αφού απορροφώνται καλύτερα.

Εφαρμόστε το αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και επαναλάβετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Τα αντηλιακά που περιέχουν χημικά φίλτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας σε καθαρό δέρμα, ενώ εκείνα που έχουν φυσικά φίλτρα μπορούν να εφαρμοστούν τελευταία αλλά πριν το μακιγιάζ σας.