2 κινήσεις για ΤΕΛΕΙΟ μαύρισμα!

Από τους πιο βασικούς κινδύνους κατά την ηλιοθεραπεία είναι το έγκαυμα, αν και με την κατάλληλη προστασία μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας και την ίδια στιγμή να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα ενός όμορφα ηλιοκαμένου δέρματος. Έτσι, τα έξυπνα tips για σωστό μαύρισμα είναι σημαντικά ούτως ώστε να κρατήσετε σε απόσταση τους επιβλαβείς παράγοντες των ακτινών UV. Όσοι θέλουν να συνδυάσουν την ομορφιά με τη διασκέδαση πρέπει να δοκιμάσουν τα παρακάτω ώστε να «επιβιώσουν» στον ήλιο χωρίς να υποστούν μη αναστρέψιμες φθορές στην επιδερμίδα τους!.

 Με τον ερχομό του καλοκαιριού, οι παραλίες γεμίζουν με άτομα που εύχονται να κρατούσε για πάντα αυτή η εποχή για να διατηρήσουν το μαύρισμά τους. Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των λουόμενων φεύγουν από την παραλία με σοβαρά εγκαύματα. Όσοι θέλουν να διασκεδάζουν και να διατηρήσουν ένα υγιές μαύρισμα θα ας ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω tips.

 

Προστασία από τις ακτίνες UV

Μπορεί να είναι προφανές πως για να μαυρίσετε και όχι να καείτε είναι σημαντική η χρήση αντηλιακών και λοσιόν σώματος με μεγάλο δείκτη προστασίας. Παρ’ όλα αυτά είναι επίσης σημαντικό να προσαρμόσουμε το μαύρισμα στα δικά μας, μοναδικά δεδομένα ανάλογα με τον οργανισμό και την επιδερμίδα μας.

Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να τσεκάρετε την αντίστασή σας στις ακτίνες UV που σημαίνει πως πρέπει να γνωρίζετε πότε είναι η ιδανική στιγμή να επαναλάβετε ένα πέρασμα με το αντηλιακό, χωρίς να εκτεθείτε στις επιβλαβείς ακτίνες.

Γενικά, όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα δε μπορούν να εκτεθούν στον ήλιο για περισσότερο από 5 – 8 λεπτά χωρίς να καούν. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι είναι πιο μελαχρινοί. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στον ήλιο για 10 – 15 λεπτά.

Όσοι έχουν μαύρη επιδερμίδα και πολύ σκούρο δέρμα μπορούν να εκθέσουν το σώμα τους στον ήλιο για 20 – 30 λεπτά. Βρείτε σε ποια ομάδα ανήκετε πριν πάρετε αντηλιακό.

Αντηλιακό και δείκτης προστασίας 

  1. Πριν αρχίσετε τις εξορμήσεις σας στις παραλίες, θα έπρεπε να επισκεφθείτε έναν ειδικό και να προμηθευτείτε τα πιο σημαντικά προϊόντα για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Έκτός του ότι θα έπρεπε να είναι αδιάβροχα, είναι επίσης σημαντικό να βρείτε ποιος είναι ο ιδανικός δείκτης προστασίας για το δέρμα σας. Είναι απλό. Πολλαπλασιάστε την ώρα ηλιοθεραπείας με τον δείκτη προστασίας του αντηλιακού και έχετε το χρόνο που μπορείτε να καθίσετε άφοβα στον ήλιο, χωρίς να καείτε.
  2. Έτσι, όσοι θέλουν να εγγυηθούν το τέλειο μαύρισμα, πρέπει να διαλέξουν την κατάλληλη φόρμουλα προστασίας. Σιγουρευτείτε ότι καλύπτετε με ένα παχύ στρώμα αντηλιακού όλα τα ευαίσθητα σημεία. Τους αγκώνες, τη μύτη, τα αφτιά όπως και τα γόνατα είναι μόνο ορισμένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία που υποφέρουν από επιπόλαια καψίματα. 

Step 1: Απολέπιση

body glov use

  1. Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το δέρμα σας για μια θεραπεία στο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για μια θεραπεία κάτω από τον ήλιο.
  2. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στα σημεία που αναφέραμε νωρίτερα με αποτέλεσμα να εξασθενεί η δράση του αντηλιακού και να προκαλούνται καψίματα. Επίσης, ο παράγοντας αυτός μπορεί να καταστρέψει και το ομοιόμορφο μαύρισμά σας και να δημιουργήσει μαύρες κηλίδες στο δέρμα σας.
  3. Δε θέλετε να σας συμβεί αυτό, έτσι σιγουρευτείτε πως απολεπίζετε το δέρμα σας το λιγότερο 2 μέρες πριν την ηλιοθεραπεία. Χρησιμοποιήστε το body GLOV μαζί με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο ή με ένα ελαφρύ peeling σώματος που απολεπίζει την επιδερμίδα εύκολα και χωρίς ερεθισμούς αφήνοντάς την ενυδατωμένη . 

 Step 2: Εφαρμογή των αντηλιακών

  1. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να απλώνουμε το αντηλιακό όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία. Για την ακρίβεια, ο χρόνος ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο μπορεί να περάσει πριν καλύψουμε έστω τις βασικές περιοχές με αντηλιακό. Γι’ αυτό βάλτε την πρώτη στρώση αντηλιακού ενώ βρίσκεστε σε κλειστό χώρο. Αυτό θα βοηθήσει τους πόρους να απορροφήσουν τη λοσιόν και να φτιάξουν μια ασφαλή ασπίδα για περαιτέρω μαύρισμα. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό αλλά σιγουρευτείτε πως η λοσιόν που χρησιμοποιείτε δε θα βάψει το μαγιό ή τα ρούχα σας.
  2. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να απλώνετε το αντηλιακό σε τακτά χρονικά διαστήματα για να έχετε ένα ασφαλές μαύρισμα. Μην ξεχνάτε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το βήμα, πόσο μάλλον όσοι μπαινοβγαίνουν στη θάλασσα καθώς πρέπει να βάζουν αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουν από αυτή ειδάλλως μειώνετε η προστασία που παρέχει το αντηλιακό. Να θυμάστε να μην ξεχνάτε αυτό το βήμα την στιγμή εκείνη!