τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση προσώπου, καθαρισμός προσώπου, ντεμακιγιάζ, glov

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 9 λάθη που βλάπτουν το δέρμα σας

Είμαστε σίγουρες ότι όλες γνωρίζουμε λίγο ή πολύ, πώς να κάνουμε την επιδερμίδα μας να δείχνει καλύτερη...όμως συχνά κάνουμε λάθη είτε από άγνοια...είτε και από τεμπελιά (ουπς!!). Απλές συμβουλές που μπορούμε όλες να ακολουθήσουμε και έξυπνα tips για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα πιο έξυπνα τα καλλυντικά προϊόντα που ήδη έχουμε.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ!

skincare, υγιής επιδερμίδα, περιποίση προσώπου, καλλυντικά προσώπου για καθαρισμό

  1. Οι περισσότερες μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας χρησιμοποιούμε την τονωτική λοσιόν... λάθος. Συνήθως βάζουμε την λοσιόν (το γνωστό σε όλες toner) πάνω σε ένα δίσκο βαμβακιού και να το απλώνουμε απλά στην επιδερμίδα μας. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!! Επίσης πολλές από εμάς χρησιμοποιούν την τονωτική λοσιόν για τη 2η φάση του καθαρισμού και βλέπουν όλα τα κατάλοιπα και την «βρωμιά» πάνω στο βαμβάκι παρότι έχουν ήδη πλύνει την επιδερμίδα τους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν έχει αφαιρεθεί σωστά το μακιγιάζ και ότι έχουν μείνει κατάλοιπα στο δέρμα σας. Αν καθαρίζουμε σωστά την επιδερμίδα μας, δεν θα χρειάζεται να την «ξανακαθαρίσουμε» με τη λοσιόν, της οποίας δεν είναι και αυτός ο ρόλος της, εδώ που τα λέμε. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε την τονωτική λοσιόν είναι να βάλουμε μια ποσότητα λοσιόν απευθείας πάνω στην παλάμη μας και αφού την «μοιράσουμε» και στα 2 χέρια, να την απλώσουμε ταμποναριστά στο πρόσωπό μας – σε όλη την επιφάνεια του και στο λαιμό – ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα και να την κάνει να λάμψει. Αν η λοσιόν είναι σε μορφή spray...ακόμα καλύτερα!
  2. Όταν καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας, με τη χρήση κάποιου σαπουνιού, από συνήθεια οι περισσότερες επικεντρωνόμαστε στα ίδια σημεία του προσώπου μας: μάγουλα, μύτη και κούτελο, αγνοώντας όμως έτσι κάποιες περιοχές οι οποίες μένουν χωρίς να έχουν καθαρίσει, όπως είναι η περιοχή στη βάση του σαγονιού ή η περιοχή κοντά στα αφτιά και στα μηνίγγια. Την επόμενη φορά μην τις ξεχάσετε...και θα δείτε το δέρμα σας ακόμα πιο καθαρό.
  3. Πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα των κλινοσκεπασμάτων; Σίγουρα είναι κάτι που δεν μας έχει προβληματίσει, όμως πιστέψτε μας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα και στην υγεία του δέρματός μας! Αν δε τα αλλάζουμε τακτικά - κυρίως τα μαξιλάρια που ακουμπάει το πρόσωπό μας - αναπτύσσονται βακτήρια με τα οποία κοιμόμαστε μαζί όλη νύχτα...! Extra tip: μην αμελείτε να καθαρίζετε τακτικά το κινητό σας τηλέφωνο με λίγο οινόπνευμα...για ένα δέρμα χωρίς ακμή.
  4. «Αμάν! Πάλι έβγαλα σπυράκι... Ωραία...θα το σπάσω...!». Προσπαθήστε να αντισταθείτε...αν και όλες το απολαμβάνουμε κατά βάθος...αλλά μπορεί να αφήσει σημάδια!!!Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τοπικά με τη βοήθεια μιας μπατονέτας ένα ειδικό προϊόν που ξεραίνει τα σπυράκια (ίσως και καθαρό οινόπνευμα). Εκείνες τις ημέρες που παρατηρείτε τέτοια σπυράκια, ή το δέρμα σας φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένο με μαύρους κύκλους και ερυθρότητα καλύτερο είναι να προσπαθήσετε να τα καλύψετε με λίγο concealer και ελαφρύ μακιγιάζ, χωρίς υπερβολές γιατί δεν θα είναι καλό το αποτέλεσμα.
  5. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με βιταμίνη C! Η βιταμίνη C κάνει την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή, εξαλείφει τους μαύρους κύκλους - οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολύ make up. Και μην ξεχνάτε ότι έχει και αντιγηραντική δράση.
  6. Που φυλάσσουμε τα καλλυντικά μας! Οι περισσότερες από εμάς έχουμε τα καλλυντικά μας εκτεθειμένα σε σημεία που δεν είναι τόσο καθαρά (στο μπάνιο για παράδειγμα) και δεν σκεφτόμαστε ότι τα βακτήρια μεταφέρονται από τα χέρια μας στις συσκευασίες κι έπειτα στην επιδερμίδα μας. Επίσης πολλές φορές οι συσκευασίες εξωτερικά έχουν κατάλοιπα από make up, κρέμες κλπ. Αφιερώστε λίγο χρόνο να πλένετε τις συσκευασίες των καλλυντικών εξωτερικά, κατά διαστήματα. Μπορεί να δείτε μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σας.
  7. Ο μύθος της απολέπισης! Πολλές χρησιμοποιούμε scrubs και προϊόντα απολέπισης για το πρόσωπο για να καταπολεμήσουμε την ξηρότητα της επιδερμίδας και να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Αν όμως, όντως έχετε ξηρή επιδερμίδα με τάση να ξεφλουδίζει, το μέγεθος των κόκκων του scrub παίζει μεγάλο ρόλο γιατί δεν σημαίνει ότι κάνοντας μασάζ με το scrub οι κόκκοι θα περάσουν κάτω από τα νεκρά κύτταρα και θα μπορέσουν να τα αφαιρέσουν όλα.Είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για εσάς ώστε να κάνετε σωστή απολέπισης της επιδερμίδας σας – 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Η σωστή απολέπιση βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε.   Extra tip: Στα σημεία που δεν έχει φύγει το ξηρό δέρμα...αφαιρέστε το με ένα σελοτέιπ

  8. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε συχνά τα πινέλα και τα βουρτσάκια που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ σας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να απομακρύνετε όλα τα κατάλοιπα του μακιγιάζ από αυτά, ώστε να μην αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία θα μεταφέρονται και πάλι στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Με ένα απλό σαπούνι, σαπουνίστε τα, ξεπλύνετέ τα με άφθονό νερό και αφήνετέ τα να στεγνώνουν καλά.
  9. Τέλος όλες το ξέρουμε, αλλά συνήθως το αμελούμε: Να πίνετε άφθονο νερό. Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας μας ξεκινάει από μέσα!!
Επιστροφή στο ιστολόγιο